8o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ένας θεσμός για την τοπική οικονομία

Επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς για όλη την Κρήτη, με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημαντικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία, αποτέλεσε και φέτος το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Παραγωγοί αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων προϊόντων της Κρήτης, συναντήθηκαν με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής του νησιού, σε προγραμματισμένα ραντεβού, στη διάρκεια των οποίων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη νέα τουριστική περίοδο.

Ο θεσμός επεκτάθηκε φέτος για πρώτη φορά και στον βιοτεχνικό τομέα με τη συμμετοχή και βιοτεχνών/επαγγελματιών που σχετίζονται με τον τουρισμό (σαπούνι, χαρτικά, υφαντά, έπιπλα κλπ).

Στόχος των συναντήσεων, που γίνονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των ξενοδοχείων της Κρήτης από τα τοπικά αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν την αυθεντική κρητική διατροφή, αλλά και να ενισχυθεί η συνεργασία των ξενοδόχων με βιοτέχνες και επαγγελματίες.

Στη φετινή 8η διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15.000 συναντήσεις με τη συμμετοχή 215 παραγωγών / μεταποιητών και βιοτεχνών, 148 ξενοδοχείων και 14 δικτύων διανομής.

«Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ άλλαξε τη νοοτροπία για τη λειτουργία της τοπικής αγοράς και άνοιξε το δρόμο για συνεργασίες που εδραιώθηκαν στο χρόνο» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό «δίνουμε αξία στα τοπικά προϊόντα, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες τουρισμού και ενθαρρύνουμε τη βιοτεχνική δραστηριότητα».

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνεργασία των ξενοδόχων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και άλλων φορέων. Στη φετινή διοργάνωση χορηγός ήταν η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.